Ingen juleaften uden brunede kartofler på bordet. Det kan virke som en tung opgave og lave brunede kartofler, men er faktisk meget simpelt, hvis man deler det op i etaper.
Ingredienser til 4 personer
- 1 kg friske små kartofler, her kan samsø eller aspargeskartofler være rigtig gode
- 100 gram sukker
- 40 gram smør
Fremgangsmåden
Dagen i forvejen:
- kog kartoflerne i ca 10 minutter
- lad kartofler køle af
- pil skindet langsomt af kartofler
PRO TIP: du kan også købe kartofler på glas, og spare hele dag1 processen
Dag2:
- Tag en kold pande og fordel sukkeret i et jævnt lag
- tænd for blusset og lad sukkeret smelte uden omrøring. De første 2 minutter foregår under kraftig varme/høj blus og derefter skrues ned til jævn varme.
- Tilsæt nu smøret og skru blusset op til kraftig varme igen
- Kom kartoflerne på panden, og steg dem i ca. 6-8 minutter – hvor du langsomt vender dem på panden.
- Tag dem af og put dem i et serveringsfad
- Velbekomme