Opskrift på Brunede Kartofler

Ingen juleaften uden brunede kartofler på bordet. Det kan virke som en tung opgave og lave brunede kartofler, men er faktisk meget simpelt, hvis man deler det op i etaper.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 kg friske små kartofler, her kan samsø eller aspargeskartofler være rigtig gode
  • 100 gram sukker
  • 40 gram smør

Fremgangsmåden

Dagen i forvejen:

  1. kog kartoflerne i ca 10 minutter
  2. lad kartofler køle af
  3. pil skindet langsomt af kartofler

PRO TIP: du kan også købe kartofler på glas, og spare hele dag1 processen

Dag2:

  1. Tag en kold pande og fordel sukkeret i et jævnt lag
  2. tænd for blusset og lad sukkeret smelte uden omrøring. De første 2 minutter foregår under kraftig varme/høj blus og derefter skrues ned til jævn varme.
  3. Tilsæt nu smøret og skru blusset op til kraftig varme igen
  4. Kom kartoflerne på panden, og steg dem i ca. 6-8 minutter – hvor du langsomt vender dem på panden.
  5. Tag dem af og put dem i et serveringsfad
  6. Velbekomme