Julekålen er en dansk tradition, der oftest serveres til den klassiske julefrokost, som sidste ret inden desserten.
Du kan enten lave den hurtige, og købe færdiglavet kål der bare skal varmes op eller du kan lave den fra bunden, som vi her guider dig igennem hvordan gøres.
Ingredienser til hjemmelavet julekål
For og lave julekål til 4 personer, skal du bruge følgende:
- Halvt hvidkålshoved
- Salt
- 1,5 dl piskefløde
- 50 gram magarine/smør
- Lidt hvid peber
Fremgangsmåden
- skær stokken fra kålen, og skær kålen i små stykker.
- Kog kålen i letsaltet vand i en halv times tid, til kålen er nok
- hæld vandet fra og blend hvidkålen
- Nu skal du have vandet ud af hvidkålet, har du ikke en kålslynge, kan du bruge en gammeldags centrifugemaskine (gjorde min morfar altid), eller selv drive det sidste vand ud af det, ved og placere kålen i et hviskestykke og presse vandet ud.
- Når alt vandet nu er ude af dit kål, puttes det tilbage i en gryde og dit smør tilsættes, samt en god sjat fløde.
- Varm langsomt kålen op, uden dette brænder på, mærk om konsistensen på kålen er god (den skal helst give lidt efter, dog må den ikke være våd eller tør i det), ellers tilføjes fløde og smør til konsistensen er korrekt.
- Smages til med salt og hvidt peber
- Julekålen kan nu serveres
Serveringsforslag til julekål
Julekålen serveres på en tallerken med frikadeller eller medisterpølse. Enten dryser folk kanelsukker på deres julekål, ellers får de den med salt og peber på.
Velbekomme