Forbererdelsestid: ca. 30 minutter
Tilberedningstid: ca. 6 timer
Antal personer: 6 personer
Ingredienser til den perfekte andesteg
- 1 and ca 3 kg (500 gram pr person inklusiv skrog), HUSK en frisk and er altid mere velsmagende end en frossen and.
- 2-3 friske syrlige æbler, her kan vi anbefale madæbler som Belle De Boskop eller generelle spiseæbler som Ingrid Marie.
- 1 pose svesker
Fremgangsmåden til en udsøgt and
- Først skal det beskidte arbejde laves, det vil sige at anden skal rengøres grundigt. Stik hånden ind og fjern urenheder og løst skind samt blodrester. Skyl anden af både indvendig og udvendig.
- Nu skal anden smøres ind i salt, brug gerne flagesalt hertil. Giv endelig et godt lag med salt både indvendig og udvendig, det samme gør du med friskkværnet peber.PRO TIP: Saltet uden på anden, giver den sprøde effekt, hvor saltet inden i anden, danner smagen.
- Tænd ovnen på 120 grader
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne ud i små både
- Nu skal anden fyldes ud med dine svesker og skiveskårne æbler. For at danne den bedste smag, anbefaler vi og mixe svesker og aebler grundigt, så det ikke er delt helt op, men heller et lag æbler, et lag svesker, et lag æbler, et lag svesker etc.
- Smør en bræddepande og lig anden i, put du den nu i ovnen og vent til den er helt gennemstegt ca 5-6 timer.
Da anden er en fed fugl, er det svært og ødelægge den helt, men pas på med og give den for længe, da den kan blive for tør så. - Tag anden ud og lad den trække i mindst 15 minutter, hvorefter den er klar til og blive skåeret ud og serveret.