Opskrift på Risalamande

opskrift på risalamandeJulens helt store dessert. Ingen juleaften uden risalamanden – hvem finder mandler først?

Vi har her gengivet den opskrift min mormor altid bruger til og lave, vores juledessert.

 

Ingredienser til 4-6 personer

  • 1L sødmælk
  • 180 g grødris
  • 1-2 vaniljestænger
  • 100g sukker
  • 100g knuste mandler
  • 4 dl piskefløde

Sådan laver du Risalamanden

  1. Kom mælk og risengrød i gryden og kog det stille og roligt op under omrøring
  2. skru nu ned til næstlaveste blus og sæt låg på gryden
  3. Tag vaniliestangen over på et skærebræt og flæk den på langs, så du kan skrabe vaniliekornene ud. Herefter vender du vaniliekornene med sukker, så de skilles ad.
  4. Kom sukker, vaniliekorn og hele vaniliestangen i gryden og lad grøden simre i en lille time, med hyppige omrøringer
  5. Når risengrøden er færdigkogt, røres de knuste mandler i, hvorefter grøden køles ned.
    PRO TIP: god ide og lave de ovenståend 5 steps dagen i forvejen, så den kan trække laengere.
  6. Pisk fløden op til en luftig flødeskum, og dereftes vendes det i risalamanden, og tilsæt gerne lidt sukker.
  7. Stil Risalamanden til køl i mindst en time inden servering

Serveringsforslag

Risalamanden serveres gerne med en enten kold eller varm kirsebærsovs.

Husk og gem en hel mandel i risalamenden, til og afgøre, hvem der skal have mandelgaven 🙂

Velbekomme