Julens helt store dessert. Ingen juleaften uden risalamanden – hvem finder mandler først?
Vi har her gengivet den opskrift min mormor altid bruger til og lave, vores juledessert.
Ingredienser til 4-6 personer
- 1L sødmælk
- 180 g grødris
- 1-2 vaniljestænger
- 100g sukker
- 100g knuste mandler
- 4 dl piskefløde
Sådan laver du Risalamanden
- Kom mælk og risengrød i gryden og kog det stille og roligt op under omrøring
- skru nu ned til næstlaveste blus og sæt låg på gryden
- Tag vaniliestangen over på et skærebræt og flæk den på langs, så du kan skrabe vaniliekornene ud. Herefter vender du vaniliekornene med sukker, så de skilles ad.
- Kom sukker, vaniliekorn og hele vaniliestangen i gryden og lad grøden simre i en lille time, med hyppige omrøringer
- Når risengrøden er færdigkogt, røres de knuste mandler i, hvorefter grøden køles ned.
PRO TIP: god ide og lave de ovenståend 5 steps dagen i forvejen, så den kan trække laengere. - Pisk fløden op til en luftig flødeskum, og dereftes vendes det i risalamanden, og tilsæt gerne lidt sukker.
- Stil Risalamanden til køl i mindst en time inden servering
Serveringsforslag
Risalamanden serveres gerne med en enten kold eller varm kirsebærsovs.
Husk og gem en hel mandel i risalamenden, til og afgøre, hvem der skal have mandelgaven 🙂
Velbekomme