Inspiration til din indkøbsliste til julen

julemiddagen

Det er en almindelig tendens for de fleste og blive lidt ekstra stresset i julen, især når du har fået børn, for du skal både passe dit arbejde, have købt ind til julemiddagen, have tid til et par julefrokoster og samtidig huske og slappe af og hygge med familien, og så skal du også lige have fundet julegaver til de forskellige i familien.

Vi kan ikke spare dig for alt stresset, men vi kan hjælpe dig med nogle indkøbslister af ting du formentligt skal huske og have handlet ind.

Hvad skal jeg huske til julemiddagen

Juleaften skal du have styr på i god tid, hvis du f.eks. skal have and eller gås, skal denne jo tøes op – ditto skal din flæskesteg, så  sørg for og vær ude i god tid med indkøbene til julemiddagen.

Men hvad har man oftest på bordet juleaften:

  • Kødet (vi serverer ofte en and og en flæskesteg – men forskellige familier har forskellige traditioner)
  • Almindelige hvide kartofler
  • Brune kartofler (her kan du enten bruge kartofler på glas eller købe nogle asparges/små kartofler og selv pille dem)
  • Rødkål
  • Sukker (til og karamalisere dine brune kartofler i)
  • Smør/Magarine (skal bruges både til sovsen, stege dine kartofler i – og nogle kan godt lide og gnubbe et lag smør på deres and, inden den steges i ovnen)
  • Taffelchips

Derudover skal du have købt ind til din sovs, men da mange laver sovsen på forskellig vis, kan vi ikke helt guide I, hvad der skal bruges hertil.

Så skal der også handles ind til desserten, som traditionen tro står på risalamande

  • Grødris
  • Mælk
  • Vaniliestænger
  • Sukker
  • Fløde

Og sidst men ikke mindst skal du sørge for, at bordet er julepyntet, dette gøres oftest med:

  • Juledug
  • Juledekoration
  • juleservietter

Hvor meget koster det og holde juleaften

Du kan reelt selv styre dine omkostninger ved og afholde en juleaften, men jo flere gæster du inviterer, jo mere mad skal der laves, vi estimerer med en familie på 4-6 personer i vores udregninger her.

Hvis du vil have 2 slags kød i form af en and og en flæskesteg, skal du formentligt forvente og bruge omkring 700-1.000 kr samlet for op til 6 personer.

Det dekorative til bordet er heldigt der kun er juledekorationen, som formentligt ikke kan holde sig til næste år, men både juledugen og -servietterne kan gemmes til brug senere hen, hvorfor denne udgift ikke er så galt igen. I denne post er servietterne nok de billigste, da de kan købes i alle prislejer. Skal du have fat i en god dug skal du nok forvente og betale nogle hundrede kroner og det samme for men julekrans/-dekoration. Hvorfor vi sætter denne post til 500 kr.

Så har du dit juletræ – her kan man købe et i plastik og spare penge over årene, eller købe et rigtigt grantræ, men disse koster også hurtigt flere hundrede. Dertil kommer alt juletræspyntet, men igen er dette ikke en engangs udgift.

Dertil kommer de gaver du skal give, og det er her svært for os og vurdere, hvad det vil koste jer. Gaveprislejet handler jo helt om familien du er I, nogle har aftalte prislejer for gaver, andre giver for og give.

Men skal du afholde en juleaften inklusiv gaver og lignende skal du nok forvente hurtigt og have brugt 3-4.000 kr.

Planlæg julen økonomisk

Der er flere måder og planlægge sine udgifter til julen på, nogen ligger penge til siden hver måned, hvor andre bruger hele deres December løn på det, og andre optager et lån hos Basisbank eller et andet pengeinstitut.
Vi anbefaler klart og ligge et par hundrede kroner til siden hver måned, så julen ikke kommer som en overraskelse i December.

*Vær opmærksom på denne artikel er kun en guide ud fra, hvad vi selv har på julebordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *